Una decisió senzilla

Si tots prenem consciència d'aquest fet i optem pel consum de marques respectuoses amb els animals, posarem fi a una barbàrie innecessària

Ser animalista implica moltes coses i, sobretot, molts nivells d'implicació. Però a vegades hi ha accions a favor dels drets dels animals que no necessiten més dedicació que una simple decisió.

Un exemple d'això seria prendre consciència de fets com són l'inexplicable costum de l'experimentació amb animals a la indústria farmacèutica i cosmètica. Milers d'animals són torturats per poder posar a prova l'"efectivitat" o la manca d'efectes secundaris de medicaments i cosmètics.

Són moltes les companyies cosmètiques que han decidit deixar aquesta pràctica. Companyies com The Body Shop, Marc Jacobs o Yves Rocher (algunes amb franquícies a la nostra ciutat), ja han optat fa temps per no experimentar amb animals. I, curiosament, els seus productes es continuen venent sense problemes i no han tingut demandes per possibles efectes perjudicials.

Això ens porta a pensar el següent; si prestigioses marques com aquestes podem comercialitzar els seus productes sense perill, és que potser aquestes proves no són necessàries. Quina explicació hi ha en què altres marques continuïn duent a terme aquesta barbaritat?

Jo ja fa anys que vaig optar per aquest tipus de consum responsable, i reconec que mai he tingut cap problema ni la meva pell ha tingut reaccions rares per utilitzar un sabó que abans no hagués sigut introduït en la pell nafrada d'un pobre animal de laboratori.

Si tots prenem consciència d'aquest fet i optem pel consum de marques respectuoses amb els animals, posarem fi a una barbàrie innecessària.

 
Comentaris

Destaquem