Una festa major per a tothom

La Festa Major de Sant Cugat, que se celebra a finals de juny, és realment per a tothom o només per al centre?

La darrera setmana de juny està marcada en vermell en moltes agendes de la gent que llegirà aquest article. El dia 29, sant Pere, és la Festa Major de Sant Cugat i ningú se la vol perdre. És la festa grossa de la ciutat, la de tots els seus habitants. La de tothom i per a tothom?

Si ens fixem en la ubicació del munt d’esdeveniments i activitats que s’organitzen, la immensa majoria tenen lloc al centre de Sant Cugat. I nosaltres ens preguntem, si la Festa Major és la festa de tothom, per què no arriba a tots els barris?

La Floresta, les Planes, Valldoreix i Mira-sol són barris de Sant Cugat, per tant, aquells dies oficialment també estan de Festa Major. Però als seus carrers i places no ho sembla pas. La Festa Major de Sant Cugat no traspassa una frontera invisible però que existeix.

Segons les dades de població que hi ha al web de l’Ajuntament de Sant Cugat (dades del 2010), la ciutat té 83.337 habitants. 26.004 viuen repartits entre Valldoreix, Mira-sol, la Floresta i les Planes. És a dir, que als barris on viu el 31% de la població de Sant Cugat no hi passa res durant la Festa Major.

I si descentralitzem la Festa Major de Sant Cugat? I si fem que arribi realment a tots els barris? Fins i tot als més allunyats del centre. A cadascun d’aquests barris es podrien programar activitats durant la Festa Major. D’aquesta manera s’aconseguirien un munt de coses. Per exemple, fer palès als habitants d’aquests barris que efectivament també viuen a Sant Cugat, obrir les portes d’aquests barris a gent que normalment no s’hi acosta, lluir espais i equipaments municipals que queden amagats pels que no són del mateix barri, incrementar els llaços de relacions entre els habitants dels diferents nuclis de Sant Cugat, etc.

La proposta està sobre la taula. Esperem que aquest any, pels volts de sant Pere, puguem dir de veritat, bona Festa Major per a tothom!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem