Vacunar-se, si o no?, aquesta és la qüestió.

El 24 d'Octubre, Dia Mundial de la Pòlio, des de Rotary recordarem que encara és present en dos països al món

Sempre és millor prevenir que curar. Hi ha malalties molt greus que sols és podem evitar amb una vacuna, com en la Pòlio. Poder disposar d'un medicament tan eficaç com una vacuna, ha resultat ser l'avenç terapèutic que de manera decisiva i positiva, més ha fet canviar l'evolució de la salut i la vida de les persones des del segle XX.
Hem erradicat la Verola, hem evitat milions de morts i estem molt a prop d'erradicar la Pòlio. El 24 d'Octubre, Dia Mundial de la Pòlio, des de Rotary recordarem que encara és present en dos països al món i cal seguir vacunant.
Perquè una vacuna sigui efectiva, cal que generi anticossos i que s'aturi la transmissió. Per això cal vacunar a tothom. A vegades l'agent infectant muta, com el virus de la grip i ens obliga a preparar vacunes noves cada any.
La campanya de vacunació 2020 de la grip a Sant Cugat començarà el dia 19 d'octubre. Demana hora al CAP per fer-ho. És molt important que ens vacunem de la grip, per què al tenir símptomes similars, pot ajudar molt la tasca de diagnòstic entre grip o COVID als professionals sanitaris. També, per ser més eficients, seria desitjable que es facilités la vacunació a la població a través de les farmàcies comunitàries, tal com es fa ja a Europa.
Quan els laboratoris farmacèutics, per fi, ens proporcionin la vacuna per a la COVID, no hem d'oblidar que per prevenir i frenar qualsevol infecció ens cal que més d'un 70% de la població estigui vacunada, només així podrem frenar la transmissió i guanyar.
Per tant, és important que aquesta vacuna arribi a tothom i a temps per evitar la infecció i la propagació. Només així, pensant en tots i vacunant-nos ens en sortirem.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem