Valldoreix, lliure de l’alta tensió 101 anys després

La desaparició de la línia d’alta tensió ens permetrà desenvolupar el projecte de la plaça de la Centralitat

El soterrament de l’alta tensió i la desaparició de les torres elèctriques que travessaven Valldoreix és l’esdeveniment més transcendental succeït a la nostra vila en les darreres dècades. És per això que, davant un fet d’una importància tan cabdal.


L’assoliment del soterrament de la línia d’alta tensió és una fita que durant molts anys s’ha vist com a irrealitzable, però que al final hem pogut, amb l’esforç de tots i totes, aconseguir un objectiu que fa només 10 anys era impensable. I ho hem assolit a base del treball i el sacrifici col·lectiu de tanta i tanta gent de Valldoreix.

A més, la desaparició de la línia d’alta tensió ens permetrà desenvolupar el projecte de la plaça de la Centralitat, un projecte bàsic i necessari que, com l’eliminació de les torres elèctriques, neix d’una llarga demanda ciutadana de molts anys.


Com a president de l’EMD de Valldoreix sento una immensa alegria d’haver pogut estar al capdavant del meu poble en un moment de tanta joia com el que estem vivint. Però aquest no és un èxit personal. Sense la tenacitat i la lluita mostrada pels valldoreixencs i valldoreixenques al llarg dels anys no haguéssim arribat fins aquí.


Aconseguit el soterrament de la línia d’alta tensió a Valldoreix s’obre un nou horitzó de possibilitats d’assoliment d’uns serveis i unes necessitats bàsiques que, com a poble, fins ara ens mancaven i que la nova plaça de la Centralitat ens pot donar. Unes millores que s’han de fer a la vegada que es manté el model actual de convivència amb la natura i preservant el model urbanístic.

Aquest és el nostre compromís i així ho farem. Totes les persones que vivim a Valldoreix estem enamorats del nostre poble i hem de ser capaços de conjugar la preservació d’aquest entorn amb l’assoliment d’un estat del benestar amb serveis i equipaments socials, esportius i culturals a l’altura de les nostres entitats i associacions.


L’altre gran repte de futur que s’obre amb la desaparició de l’alta tensió és la urbanització de l’avinguda del Baixador, que ha d’esdevenir una de les vies cabdals per vertebrar la mobilitat a la nostra vila. La voluntat del govern que encapçalo és que la nova avinguda del Baixador sigui una via de trànsit controlat i amb la vocació de ser un carrer que faci compatible el gaudir per part dels veïns amb el pas de vehicles.

Des de l’equip de govern tenim la ferma convicció que cal donar veu als veïns de l’avinguda del Baixador per tal que puguin opinar en tot moment sobre qualsevol aspecte relacionat amb el projecte d’urbanització i que aquest ha d’incorporar les seves opinions i aportacions. És en aquest sentit que en breu es constituirà una comissió de seguiment que estarà integrada per veïns, tècnics i representants de l’EMD per posar en marxa plegats el projecte d’urbanització.


Però abans de posar-nos a treballar en tots aquests projectes tan engrescadors toca celebrar com es mereix un fet tan històric com és la desaparició dels cables d’alta tensió, que fins fa tan poc creuaven l’orografia de la nostra vila malmetent el territori i condicionant el futur del nostre poble.//

Josep Puig
 
Comentaris

Destaquem