Valldoreix, vila pacificada

"Des de fa temps a Valldoreix som molt sensibles a les velocitats de circulació"

Recentment s’ha modificat l’article 50 del Reglament General de Circulació, rebaixant el límit de velocitat genèric en via urbana de 50km/h a 30km/h, per aquells carrers que compten amb un sol sentit de circulació. Aquest és el cas de Pg de Rubí i de c/ Ms Cinto Verdaguer que abans estaven senyalitzats a 40km/h i ara passaran a 30km/h. També s’estableix el límit de 20km/h en les vies de plataforma única de calçada i vorera, aplicable a molts carrers de Valldoreix.

Des de fa temps a Valldoreix som molt sensibles a les velocitats de circulació. Des del Consell de Mobilitat es va fer una campanya anomenada ‘Valldoreix Vila Lenta’ per tal de conscienciar la necessitat de tenir una vila pacificada.

Viure a Valldoreix és un luxe, hem d’aprendre a rebaixar el límit de velocitat per aconseguir baixar la sinistralitat viària, especialment en els col·lectius de persones vulnerables, i també per afavorir una vila més sostenible. Una vila que pugui ser ciclable dins de la seva orografia, que transmeti els valors d’un entorn natural com és el de Valldoreix.

Des de l’EMD anirem adequant progressivament la urbanització de carrers als límits de velocitat establerts, i us demanen que tots posem una mica de seny. Sabem que suposa un canvi substancial en els hàbits de circulació, i que a vegades és difícil controlar el peu de l’accelerador, però hem de pensar que el nostre entorn i els nostres veïns s’ho mereixen.

Espero i desitjo que puguem ser un exemple a seguir per altres pobles i que entre tots aconseguim un Valldoreix més cívic!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem