Vallpineda acabarà annexionant-se a La Floresta

'Hi ha urbanitzacions que han canviat de municipi perquè el seu Ajuntament no té capacitat de dotar-los de serveis mínims'

Entre La Floresta i Valldoreix hi ha un centenar de cases que formen part del barri de muntanya de Vallpineda, Molins de Rei. No costa preveure que aquest barri acabi formant part de Sant Cugat del Vallès si tenim en compte la llei i la deixadesa constant per part de l'Ajuntament de Molins de Rei.

Els ajuntaments estan obligats a oferir uns mínims serveis a la ciutadania i a Vallpineda, tot i que els veïns paguen IBI, no estan connectats a la xarxa d'aigua municipal ni tenen clavegueram. Fa més de vint anys que els veïns senten a parlar d'una hipotètica urbanització del barri, però passen els anys i l'Ajuntament de Molins de Rei continua condemnant els veïns, el Parc de Collserola i les zones de Sant Cugat que conflueixen amb el barri.

Hi ha urbanitzacions que han canviat de municipi perquè el seu Ajuntament no té capacitat de dotar-los de serveis mínims. Auguro que a Vallpineda passarà el mateix. Si apliquem el sentit comú, és fàcil entendre que dotar a cent cases d'aigua corrent tirant d'una canonada quilomètrica tindrà un preu molt elevat, però avui la canonada de Sorea ja passa a pocs metres de les cases del barri, i el mateix succeeix amb el clavegueram.

Els propers anys veurem com evoluciona Vallpineda, però mentre, l'administració se segueix desentenent i centenars de fosses sèptiques aboquen residus al Parc de Collserola de forma descontrolada, les mateixes llars que no tenen aigua corrent i poden generar incendis al Parc i a les zones de Valldoreix i de La Floresta. Passen els anys, se silencia el conflicte i ningú no fa res per solucionar-ho.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem