Les col·leccions de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona neixen i es desenvolupen a partir dels principis bàsics del Manifest de la Biblioteca Pública de la Unesco que determina que "[...] tots els grups d'edat han de trobar material adequat a les seves necessitats [...] el fons ha de reflectir les tendències actuals i l'evolució de la societat, com també la memòria de l'esforç i la imaginació de la humanitat. [...] Els fons i els serveis no haurien d'estar sotmesos a cap forma de censura ideològica, política o religiosa, ni tampoc a pressions comercials." En aquesta línia les Biblioteques de Sant Cugat seleccionen els documents que formaran part de la seva col·lecció a fi que contemplin totes les tendències religioses, polítiques, ideològiques, econòmiques i científiques, i ho fa tenint en compte valors de qualitat informativa i objectivitat.
El personal que treballa a les biblioteques públiques ho fa amb un esperit d'aprenentatge continuat, desenvolupant cada dia les habilitats prescriptores i descobrint i ajudant a descobrir novetats bibliogràfiques de les seves col·leccions. Alhora rep l'opinió dels usuaris sobre l'experiència de les seves lectures. Les col·leccions bibliogràfiques no només són patrimoni cultural municipal sinó que actuen com un pont que connecta amb humanitat les persones i els seus coneixements. Les vivències que la lectura ofereix poden generar una gamma ben àmplia d'impressions: desconcert, aprenentatge, admiració, oposició, etc. La col·lecció exerceix, també, una funció social important.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.