La primera vegada

Article d'opinió de Tolrà parlant de la desescalada del confinament

Hem entrat a la Fase 2 del procés de desescalada que ens ha de dur cap a l'anomenada "nova normalitat", que estarà indefugiblement basada en una rentada constant de les mans, l'ús de les mascaretes i la distància de seguretat. Res no tornarà a ser com abans, almenys fins que una vacuna ens proporcioni una immunitat de grup.

Malgrat això, el procés de desescalada ens brinda tot un seguit de primeres vegades. La primera vegada que se surt a prendre un cafè a una terrassa, la primera vegada que s'entra en una botiga, la primera vegada que es pot passejar per pur plaer i, ben aviat, la primera vegada que podrem anar al cinema. La pandèmia ens ha servit per valorar tot aquest seguit de petits plaers diaris i adonar-nos de la voràgine irracional que massa sovint ens consumia.

Sant Cugat és un model únic de ciutat, al bell mig de l'Àrea Metropolitana. El seu urbanisme, que ha prioritzat els parcs i jardins i l'espai per als vianants, té més sentit que mai. Ara és quan l'aposta dels diversos governs municipals per aquest urbanisme amable llueix encara més en un moment en què hem agraït viure aquí en aquest procés de desescalada.

Això és innegable i només cal veure les ciutats del nostre entorn. Això fou un encert dels diversos governs de Convergència i Unió que aquesta ciutat va tenir. Que van cometre errors? Com tots els governants. Però massa vegades em dol com l'actual alcaldessa impregna, amb les seves declaracions, la imatge com si l'herència que va rebre ara fa un any fos un desastre. Estaria bé que, de tant en tant, pogués reconèixer que alguna cosa es va fer bé. Per primera vegada.

 
 
 
Comentaris

Destaquem