Els violadors passius

"Escoltem el nostre entorn i entendrem les xifres del masclisme i l’homofòbia"

S’ha fet públic l’informe anual Dades de Violència contra les Dones del 2021, elaborat per l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental, i són preocupants, perquè indiquen un augment de les denúncies del 5,1% amb relació a l’any 2020. El resultat més tràgic el trobem en les tres dones assassinades, xifra que eleva a 30 el total de víctimes del 2007 ençà a la nostra comarca. Pel que fa al perfil de les dones que truquen al telèfon d’Atenció a la Dona (900 900 120), la majoria són solteres o separades i tenen entre 31 i 40 anys d’edat i ingressos salarials.

Però el nombre de crims no ha d’entelar els abusos i les violacions que, sense resultat de mort, també són violència. I és que si és cert que ha augmentat la consciència social, també ho és que el masclisme no ha minvat. N’hi ha prou de sentir com parlen molts homes en un entorn informal per veure en quina fase evolutiva es troba el seu cervell. Recordo haver comentat amb fàstic la violació que va patir una menor de 16 anys al gimnàs municipal de Sant Cugat l’any passat i la rèplica que em va dedicar un dels tres homes presents: “A veure, a veure, hi ha noies de 16 anys que la saben molt llarga, eh?”. Aquesta rèplica em va fer el mateix fàstic, però no sols perquè l’home exculpava subreptíciament el violador i escarnia la víctima, sinó perquè, sense adonar-se’n, s’estava revelant com a violador passiu per al qual les dones són simples vagines. Escoltem el nostre entorn i entendrem les xifres del masclisme i l’homofòbia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem