Contra la violència de gènere

'L'associació Noestasola és un grup de dones de Sant Cugat que es reuneix al Casal de Mira-sol, conformades com a associació des del 2009, que han estat víctimes de violència masclista'

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la Violència de Gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe, celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. Cal recordar que a Catalunya, des de l'any 2003 s'han comptabilitzat 1066 homicidis íntims, i aquí no compten els que han estat fora del domicili familiar.

En moments com l'actual, aquesta plaga se suma a la pandèmia per la COVID-19 que ha forçat, en els períodes de confinament, a conviure sense escapatòria i estar junts agressor i agredida. Moltes vegades el problema de la persona maltractada no acaba al domicili, sinó que continua a l'hora de presentar denúncia o acudir als jutjats, quan ha d'explicar-ho repetidament i reviure la situació davant de persones, que no sempre tenen la formació adient.

L'associació Noestasola és un grup de dones de Sant Cugat que es reuneix al Casal de Mira-sol, conformades com a associació des del 2009, que han estat víctimes de violència masclista, i format per persones voluntàries que actuen de forma altruista, sense quotes ni subvencions.

Les voluntàries de l'associació han fet formació específica i actuen escoltant, acompanyant, orientant i recomanant a les víctimes. En un dia com avui, el síndic manifesta el seu suport a l'associació en la seva tasca de visibilitzar aquesta plaga i de demanar a les institucions disposar de (més) personal amb formació, per contribuir a la seva erradicació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem