Visita a la Llar d'Avis de la Parròquia

'La mobilitat urbana ha experimentat un creixement notable en el nostre municipi durant els últims temps'

El passat dia 12 de maig vaig tenir el plaer de reunir-me amb els usuaris del centre la Llar d'Avis de la Parròquia, els quals em van explicar els múltiples problemes amb els quals, sovint, es troben i amb els quals diàriament han de conviure, sent un d'ells, el de la seva seguretat en caminar per la via pública.

La mobilitat urbana ha experimentat un creixement notable en el nostre municipi durant els últims temps i en particular coincidint, entre altres factors amb la pandèmia i la represa a les activitats habituals de la nostra vida, després de la crisi sanitària.

Per als vianants i sobretot per a la gent gran, les ciutats no són segures i no estan adaptades a aquest format nou de mobilitat, que és el fet d'haver de compartir les voreres i carrers i sobretot les zones de vianants amb altres usuaris; els conductors de patinets, patinets elèctrics i bicicletes.

I és que hi ha zones en les quals el fet de passejar per la gent gran s'erigeix en tot un risc, ja que els usuaris dels citats vehicles poden provocar danys personals perquè no es respecten les normes de convivència, des d'un maluc trencat a una persona major a un atropellament i, a tot això, cal afegir que la gran majoria d'aquests conductors de patinets elèctrics, bicicletes, etc. que circulen per les "vies per als vianants" manquen d'assegurança de responsabilitat civil enfront dels caminants que pugui respondre en cas d'un accident.

Per això des de les Institucions públiques i en particular des del nostre Ajuntament, ara que arriba l'estiu, que la gent gaudeix més de la ciutat, s'hauria de vigilar la mobilitat de la ciutat per a millorar la seguretat i tranquil·litat dels vianants, i sobretot dels nostres majors.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem