Visites a la gent gran en residències

Article d'opinió de Palacio analitzant com viu la gent gran, ingressada en residències, la pandèmia de la COVID-19

El dia 1 d'octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran, i tots algun dia serem gent gran, si la mort no ho impedeix abans. La gent gran són els grans oblidats de la societat. Quan ja no són productius, la societat els oblida i les famílies han d'encarregar-se, sense suport social, dels seus avis, a casa o en residències.

Durant la crisi de la COVID-19 ha estat justament la gent gran, ingressada en residències, el col·lectiu que més ha patit, i ara segueix patint. Les visites dels familiars són imprescindibles pel bon estat psicològic i físic dels residents. La soledat provoca un fort deteriorament de la seva autonomia i un augment de la problemàtica i necessitat de servei dins de la residència.

Diferents residències a Sant Cugat apliquen diferents criteris per a les visites dels familiars. En cap cas es permet l'entrada a l'edifici, pel que són els tècnics d'activitats, que en detriment de la seva feina, acompanyen als residents a trobar els seus familiars.

Algunes residències permeten una visita diària de 45 minuts, amb tres visitants, als jardins exteriors, i d'altres ho limiten a una visita setmanal de mitja hora, exigint o recomanant que els visitants siguin els mateixos durant 14 dies, el que limita molt les visites. A vegades es permet, i altres no, portar els avis fora de la residència.

Hi ha poca lògica i poca coherència. I mentrestant, la salut dels ingressats es deteriora. ASFAREST, l'associació de familiars de la residència pública de Sant Cugat treballa per millorar aquestes situacions, i està oberta a famílies d'altres residències.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem