Volem la reobertura dels centres mèdics de La Floresta i Les Planes

Article d'opinió de Duch parlant sobre la necessitat d'obertura dels consultoris de La Floresta i Les Planes

Fa uns dies ens vam assabentar que la Generalitat de Catalunya no tenia previst reobrir els centres de salut dels barris de La Floresta i Les Planes fins a principis d'octubre. Aquest fet va indignar al veïnat d'ambdós barris. Lògic, si tenim en compte que aquests centres són el punt d'assistència primària més propers per a més de 6.000 persones i que moltes d'elles són gent d'avançada edat.

Vull assenyalar que com a ERC ens vam posar des del primer moment al costat d'aquesta justa reivindicació amb la voluntat de buscar una solució. Vam oferir-nos de mitjancers allà on pensem que tenim capacitat de fer-ho: a l'Ajuntament de Sant Cugat i al Departament de Salut, amb qui tenim relació.

En aquest sentit, la nostra iniciativa anava en una doble direcció: facilitar el transport públic fins als CAPs de Sant Cugat a les persones que no poden ser ateses en els centres de La Floresta i Les Planes, i demanar una entrevista amb les persones responsables per anar, acompanyats de les associacions veïnals, a exposar la nostra preocupació i demanar una solució a la nostra problemàtica.

Les nostres gestions han tingut èxit: s'ha modificat el recorregut de la línia de bus que surt de La Floresta i arriba al CAP de Valldoreix i la línia del bus de Les Planes fins al CAP de la Mina. Tanmateix, dimarts dia 23, una delegació de l'Ajuntament, junt amb una representació de les associacions veïnals dels dos barris, mantindran una reunió amb responsables del Departament.

Estem satisfets d'haver contribuït a la resolució d'un problema que ens afecta a tots i a totes. Hem estat i estarem al costat del veïnat en totes aquelles coses que ens afecten en la millora de la qualitat de vida i la defensa dels nostres drets.

 
 
 
Comentaris

Destaquem