Volpelleres

Aquest estiu el nostre barri també ha estat notícia per altres fets no tan agradables

Volpelleres destaca per ser un barri jove en construcció. Precisament la combinació d’aquests factors, units a una visió de futur, d’integració i arrelament, van donar lloc a què alguns veïns, amb ganes de treballar pel nostre barri, i no volent deixar passar l’oportunitat de poder col·laborar en el seu disseny i projecció, decidíssim constituir l’associació de veïns del barri.


D’això ja fa més de 5 anys, i des de llavors moltes han estat les iniciatives i els projectes que s’han impulsat des de l’Associació. El més destacat, sens dubte, la Biblioteca Miquel Batllori, amb el primer “Living Lab” en una biblioteca pública, que ha tingut una gran repercussió mediàtica.

Malauradament aquest estiu el nostre barri també ha estat notícia per altres fets no tan agradables: diversos robatoris i accidents a la nova “rotonda ovalada” (Mercadona), sobre els que passem a donar la nostra opinió.

Pel que fa als robatoris, si bé les dades no són alarmants, i no hi hauria diferència amb la resta de barris de Sant Cugat, la realitat és que en un barri com Volpelleres, amb poca activitat comercial i vida als carrers, aquests fets incrementen la percepció d’inseguretat dels veïns, i entenem que la millor forma de pal·liar aquesta percepció és amb un major patrullatge policial, preferentment a peu. En aquest sentit, des de l’Associació s’ha demanat una reunió amb Mossos i Policia Local per tractar aquest tema i poder escoltar de primera mà l’opinió d’ambdues parts.

D’altra banda, la nova “rotonda” de l’avinguda de la Clota, que ha estat objecte de diversos accidents de cotxe al poc de ser estrenada, cal dir que no obeiria a cap demanda veïnal sinó que formaria part del projecte per a la posada en marxa del nou Mercadona.

Es tracta d’una actuació que ha d’ajudar a millorar la mobilitat en el nostre barri. En qualsevol cas, caldrà millorar la seva senyalització i fer-li un seguiment, donat que per la seva peculiar forma ovalada i ubicació pot continuar donant problemes i afectar a la seguretat vial.

 
Comentaris

Destaquem