Ja hem votat

'Alguns partits han perdut i altres han guanyat, i VOX ha fet més que guanyar, ha aconseguit que d'ara endavant des del Parlament hàgim d'escoltar el seu discurs ple de males maneres, odi i xenofòbia'

Semblava impossible, però ho hem fet. Han estat les eleccions més enrarides: amb mascareta, gel hidroalcohòlic, distància de metre i pico, presa de temperatura, entrada i sortida diferents, res de trobades amb amics per discutir la jugada, res de fer el vermut a la sortida, res de res, però hem votat. I per acabar-ho de rematar, a primeres hores del matí quan votaven les persones de risc, plovia.

Cal dir que les mesures de seguretat pels i les votants han estat molt més rígides que les que existeixen al metro, al tren, al supermercat o en un teatre o una sala de concrets. I malgrat tot aquest desplegament, ha votat menys del 55% de la població (el 67% a Sant Cugat). Certament la gent tenia poques ganes d'anar a les urnes, i no només per la pandèmia; portem molt de temps, més enllà del confinament, amb baralles dels socis de govern, retrets a tort i a dret, sense propostes de cap mena, amb l'economia enfonsada i la moral encara més. Quanta disbauxa es podia haver estalviat si s'haguessin convocat quan tocava i es podia, és a dir, fa un any: sense pandèmia, sense discussions, sense tants preparatius i possiblement, sense "efectes especials".

No s'han fet grans mítings, però sí cinc debats que havien d'ajudar a esclarir el vot de gairebé una tercera part de la ciutadania que estava indecisa. No sé si ho van aconseguir. Alguns partits han perdut i d'altres han guanyat, i VOX ha fet més que guanyar, ha aconseguit que d'ara endavant des del Parlament hàgim d'escoltar el seu discurs ple de males maneres, d'odi i de xenofòbia. No és una bona notícia.

Els resultats ja els tenim i només ens cal veure com els gestionaran els que se suposa que tenen la responsabilitat de fer-ho.

 
 
Comentaris

Destaquem