Voteu-vos a vosaltres

Mentre que valor del vot caduca cada quatre anys, les mobilitzacions, les xarxes i les cognicions generades abans i després d'unes eleccions poden persistir en el temps

S'apropen eleccions i enguany s'alineen tres comicis en molt poc temps. Això obre les portes a una oportunitat única: replantejar-se els hàbits de vot, reflexionar en profunditat fins a on ens ha portat l'últim cop que hem votat i valorar el veritable significat de què significa votar. Mentre que valor del vot caduca cada quatre anys, les mobilitzacions, les xarxes i les cognicions generades abans i després d'unes eleccions poden persistir en el temps. També els projectes i les promeses, per la qual cosa convé no oblidar l'abans i el després d'un govern. Aquí és on radica la importància del vot.

 

Entre els clarobscurs que sorgeixen entre la vella i la nova política, és important fer nostre cada vot, tenir consciència que votem amb ple coneixement de qui volem elegir perquè ens representi. Això és el que entenc que significa i dignifica exercir un dret més enllà de ficar una papereta a una urna. Si entenem que som animals polítics, participant dels debats, rebent amb ull crític la propaganda electoral i prioritzant les necessitats als interessos, podem arribar a elaborar un vot amb sentit i com a actors veritablement actius en l'arena política.

 

A Sant Cugat, la importància dels comicis en aquests tres nivells no perd importància. El nostre municipi porta una trajectòria reivindicativa des de fa anys en un present que promet canvis del futur. Dignificar el vot també dignifica aquesta trajectòria i aquestes aspiracions, i no les redueixen a un esdeveniment aïllat i estèril.

 
Comentaris

Destaquem