Wangari Maathai, Nina Simone i les bruixes del Vallès

'Si hi ha alguna cosa que ens agradi més que treballar per portar la coeducació als centres educatius, és participar amb altres entitats del municipi'

Què tenen en comú la Premi Nobel de la Pau Wangari Maathai, la cantant de jazz i soul Nina Simone i les bruixes del Vallès? Moltes més coses de les que ens podríem pensar en un primer moment. I què explicarem el pròxim dissabte 10 de juny, en una activitat familiar al matí a la IX edició del festival StqBlack: ARRELS de Sant Cugat; i a la tarda, amb una altra activitat a la celebració dels 10 anys d'Hora Bruixa, el col·lectiu feminista i revolucionari de la ciutat.

A Escoles Coeducatives, si hi ha alguna cosa que ens agradi més que treballar per portar la coeducació als centres educatius, és participar amb altres entitats del municipi amb les que compartim la mateixa mirada vers el món. I ja van 4 anys que ho gaudim!

L'activista ecologista Wangari Maathai va liderar el Moviment Cinturó Verd per lluitar contra la desforestació i les extremes condicions de pobresa de les dones del seu país, Kenya, i que es va estendre per tot el món. La seva reivindicació i lluita és compartida per moltes dones cantants de música negra, com Nina Simone, que amb les seves cançons i missatges, han lluitat per un món més just. Ho coneixerem a través dels contes i construirem l'arbre de la música amb missatges i dibuixos, dissabte matí al Parc de Can Vernet.

I a la tarda, a la plaça del Coll, continuarem reivindicant els referents femenins explicant qui eren realment les bruixes, dones sàvies i remeieres, a través d'activitats lúdiques per a infants, on valorarem les tasques de cures que les dones han fet durant segles. A través del joc, desmitificarem el significat de bruixa amb connotacions negatives, de dones dolentes i perilloses.

Ens vèiem dissabte 10 de juny!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem