Rellegir una novel·la

'Amb l'escriptura, l'autor té el poder de traslladar-nos a llocs més llunyans i fer-nos viure una realitat que no és la nostra'

Llegir és una bona manera de passar el temps; seure una estona en silenci oblidant els problemes que, tots més o menys, tenim ajuda a relaxar el cos i la ment, però també ens demana un esforç. A Sant Cugat gaudim de magnífiques llibreries que t'aconsellen davant de qualsevol dubte per triar un tema o un altre. No sempre és fàcil encertar una lectura, però del que no hi ha dubte és que entre les planes d'un relat sempre hi trobarem detalls de la vida, d'una cultura, d'una manera de fer de temps anteriors, d'uns costums que no sabíem.

Un llibre ben escrit és com un petit museu ple de joies amagades. Amb l'escriptura, l'autor té el poder de traslladar-nos a llocs més llunyans i fer-nos viure una realitat que no és la nostra perquè per identificar-se amb els personatges i viure les seves vides forma part del cercle que creem mentre ens introduïm en les seves paraules.

De fet, fa dies que no havia trobat cap història que em tingués entretinguda, fins que remenant per la meva biblioteca he trobat una magnífica novel·la que estic rellegint amb més entusiasme que la primera vegada. D'una manera magistral, l'escriptora Susan Vreeland explica com la bellesa d'un quadre, del pintor holandes Johannes Vermeer, arriba a il·luminar, en un recorregut de tres-cents anys, la vida dels seus diferents propietaris. Tots els diversos amos, amb un gran amor per la pintura, ens expliquen com la delicadesa d'aquesta tela els ha arribat a capgirar la vida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem