Sant Cugat, una de les vuit ciutats europees del Roadmaps for Energy

Sant Cugat participa en aquest projecte amb set ciutats europees més; com ara Istambul, Eindhoven o Newcastle, entre altres

Sant Cugat ha acollit la segona trobada de treball conjunta del projecte europeu Roadmaps for Energy. Es tracta d’un projecte finançat per la Unió Europea en el marc del programa Horitzó 2020, que té com a objectiu “desenvolupar noves estratègies en l’us de l’energia a les ciutats, per aconseguir una reducció del 4% del consum” a les ciutats, segons informa l’Ajuntament.

Sant Cugat és una de les vuit ciutats d’arreu d’Europa que seran seus de trobades de treball del mateix tipus, organitzades per la UE. La resta de ciutats seran Istanbul (Turquia), Palermo i Forli (d’Itàlia), Newcastle (Anglaterra), Eindhoven (Països Baixos) i les ciutats espanyoles de Múrcia i Barcelona.

Cada municipi participant del projecte ha de tenir una sèrie de concrecions. A Sant Cugat, segons informa l’Ajuntament, s’haurà de treballar en diversos àmbits: els edificis públics, els habitatges unifamiliars, els blocs de pisos, els edificis d’oficina i els campus universitaris.

La tinenta d’alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira, la regidora de Comunicació, Informació, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, han assistit aquest dimecres i dijous a la aquesta segona trobada, que ha tingut lloc a l’Hotel Sant Cugat.

Més sobre el projecte

El projecte Roadmaps for Energy (R4E) va començar al març de 2015 i finalitzarà al 2018. Les 8 ciutats que estan treballant en aquest projecte van totes van al mateix pas i es reuneixen un cop l’any en un punt determinat per validar les fases. El projecte vol fer una planificació de les polítiques energètiques innovadores i se centra en tres àrees dins el domini de l'energia sostenible: edificis intel·ligents, mobilitat intel·ligent i espais urbans intel·ligents.

El projecte R4E es desenvoluparà en quatre passos: el primer és establir l’objectiu del projecte i les ambicions de les ciutats participants en matèria d'energia sostenible. El segon pas és el desenvolupament d'escenaris desitjats per a les ciutats de les àrees d'enfocament seleccionades. Durant la tercera etapa, es crearà el full de ruta actual, s’identificaran futures tecnologies i altres avenços que permetin la realització dels futurs escenaris desitjats. I la a la quart pas es durà a terme un recull amb els nous projectes i iniciatives, que mostraran les ambicions, visions i plans de treball de les ciutats, una de elles Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem