Save the PKU Planet

“Save the PKU Planet” és un videojoc que facilita el procés d’ensenyament i aprenentatge sobre hàbits d’alimentació i de vida a nens amb una malaltia metabòlica que els limita la ingesta de proteïnes

Aquesta malaltia s’anomena “fenilcetonúria” o “PKU” i fa que les persones que la pateixen no processin l’aminoàcid fenilalanina present en les proteïnes. Aquest aminoàcid se’ls acumula a l’organisme i pot danyar de manera irreversible el cervell, per la qual cosa produeix entre d’altres conseqüències un retard mental sever i greus trastorns motrius. Actualment, l’únic tractament efectiu és seguir durant tota la vida una dieta sense proteïnes, a base de fruita i gairebé totes les verdures, sense carn, peix, llet o els seus derivats, soja, llegums, cereals o fruits secs.

El videojoc ensenya als nens de manera lúdica conceptes fonamentals tant de la dieta com de la malaltia i els motiva en la ingesta del complement nutricional que necessiten.Aquest videojoc ha estat creat per científics de la Universitat de Granada en col·laboració amb la Fundació Alicia, dirigida pel xef Ferran Adrià, està adaptat per a pacients d’Espanya, Dinamarca, els Estats Units i el Regne Unit, amb l’assessorament de metges. Es pot jugar en obert i és gratuït, està disponible per a PC, Mac i Internet i pròximament podria estar-ho per a iPhone, iPad i la consola Xbox.

 
Comentaris

Destaquem