La 5a edició del Para TT es disputarà a la ZEM La Guinardera

El torneig de tennis de taula adaptat se celebrarà a Sant Cugat durant el cap de setmana i comptarà amb la presència de jugadors de tots els continents

Els dies 8, 9 i 10 de juny Sant Cugat acollirà la 5a edició de l'Open Internacional d'Espanya de Tennis de Taula Adaptat. El campionat se celebrarà al pavelló de la ZEM La Guinardera i comptarà amb la presència de jugadors de 30 països diferents de tot el món. No obstant això, els dies previs, 6 i 7 de juny, s'ha procedit a la classificació dels jugadors a la seva respectiva categoria, com ja és habitual en els tornejos d'aquest caire. 


El torneig es farà tant en la prova individual masculina com femenina i també en equips per a ambdós gèneres. Dintre cada prova, la competició es dividirà en 11 categories. Aquestes classes que contempla el tennis de taula són: de la 1 a la 5 per als esportistes que competeixen en cadira de rodes, de la 6 a la 10 per als que ho fan dempeus, i la 11 per als jugadors i les jugadores amb algun tipus de discapacitat intel·lectual. 


Dintre la celebració de l'any en el qual Sant Cugat ha estat triada com a Ciutat Europea de l'Esport, el torneig s'ha traslladat a terres santcugatenques, després d'haver-se celebrat les quatre primeres edicions al Prat de Llobregat. El fàcil accés i la correcta climatització han fet de la ZEM La Guinardera un lloc idoni per disputar la competició d'esport adaptat d'alt nivell.

Torneig puntuable a Catalunya

El campionat forma part del Circuit Oficial de la Federació Internacional de Tennis de Taula, un circuit compost per 16 òpens diferents que són puntuables de cara al rànquing mundial. Així doncs, els resultats són rellevants per a la classificació al Campionat del Món a Eslovènia o per a les Paralimpíades celebrades a Tòquio el 2020.


Aquest campionat no és l'únic celebrat a terres catalanes, ja que es disputen quatre més que engloben tots els nivells competitius del tennis de taula: el Torneig Internacional Catalunya per a benjamins i alevins a Valls, l'Open Internacional juvenil i infantil a Platja d'Aro, el Torneig Costa Daurada per a veterans a Salou i el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona per a jugadors de la màxima categoria de l'esport.
 

 
Comentaris

Destaquem