Cèl·lules mare: esperança de futur

"Fem una mirada als orígens (Ramón i Cajal i els seus impressionants avenços), per arribar també a la dimensió del nostre cervell"

El conferenciant Sr. Josep M. Canals ha estat en el nostre cicle de conferències, i li hem d’agrair juntament amb la seva autoritat científica, l’esforç per fer assequible aquesta matèria. Fem una mirada als orígens (Ramón i Cajal i els seus impressionants avenços), per arribar també a la dimensió del nostre cervell format per més de 10 bilions de cèl·lules i infinitat de connexions entre elles.

Una senzilla llista de titulars ens dibuixa l’abast del camí recorregut: teràpies avançades posant cèl·lules mare a un cervell; teràpies gèniques per modificar gens; fer teixits en laboratori, etc. Els avenços estan plens d’èxits i fracassos com la clonació de l’ovella Dolly, gran èxit al principi, però que va ensopegar amb l’envelliment prematur. Avui ens dirigim a influir en el sistema immunitari i generar os, cartílags, enginyeria de teixits i la impressió amb material biològic.

El Dr. Canals alerta de l’oferta no fiable de cures i productes amb resultats poc consistents, però sí que trobarem resultats aplicables aviat.

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC

C/ Dos de Maig, 2 bis

Telf. 93 583 66 96

www.aulasantcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem