El cicle de conferències de l’Aula ha convidat el ben conegut expert en cinema Sr. Albert Beorlegui, qui ens ha obert una mirada especial del cinema: La gastronomia. Sorprèn la quantitat de pel·lícules on el menjar és present en qualsevol de les seves facetes: aliments, beure, restaurants, cuiners, turisme i viatges, el fet social, etc. Si creiem que el menjar és un símbol de la cultura, és fàcil afegir-hi que, en molts casos, representa a molts països, que a la seva imatge li segueix la cuina o plats o el beure. El cinema ha ajudat molt a crear aquest vincle i fer influència.
Ens ha presentat una selecció de films on trobem la gastronomia com a part de la trama. Va començar amb els Lumiére el 1895, hi trobem la fam i misèria (La quimera del oro), Aventures i exotisme (Indiana Jones). Diversitat social i cultura (Un viaje de 10 metros). Romanticisme (Agua para chocolate) i per seguir amb elements complementaris, com els vins (entre copas, chocolat). Nostàlgia (dublineses), i vam continuar amb molts més títols. Gran record.
Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC
C/ Dos de Maig, 2 bis
Telf. 93 583 66 96
www.aulasantcugat.cat
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.