Com a casa

"Sabem de la capacitat del teixit associatiu per integrar persones, i especialment a l’hora d’ensenyar la llengua en un àmbit informal"

Sabem de la capacitat del teixit associatiu per integrar persones, i especialment a l’hora d’ensenyar la llengua en un àmbit informal. La integració a una colla castellera com Sant Cugat es fa de forma gairebé natural. Parafrasejant la Vicenta Pallarès en parlar de la cultura popular, el contacte directe dels castells despulla les persones en assajos i actuacions, ens iguala sense artificis. És una casa, una zona de confort per a tothom.

Una zona de confort difícil d’assimilar en tant que no respon a dimensions concretes: olors, colors, sons… i, no obstant això, són tan reals com l’olor de la sorra dels gats de casa. Són sensacions que defineixen també el grup.

Els Gausacs sempre han perseguit fer més ampla la soca. El procés s’inicià amb la presentació de l’ideari de la colla el 1996, la creació del sobrenom Gausacs i avui amb una identitat ben marcada dins el poble. Fidels a colors, olors i sons.

Aquest és un dels grans èxits dels Gausacs: ser fidels als seus principis per fer-te sentir com a casa tan bon punt arribes a assaig.

C. del Dos de Maig, 33, 08172 Sant Cugat 

www.castellersdesantcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem