“Com entendre la Xina del segle XX”

Amics de la UNESCO va acollir una conferència per parlar sobre la història de la Xina

Conferència del dimecres dia 23 de novembre a l’Arxiu Nacional de Catalunya a les 18 h, a càrrec de Joan Armadàs Monclús.

La xerrada, a part de desglossar de manera ràpida la història de la Xina, per tal de situar-nos, ens ha portat al desenvolupament no ja del segle XX, sinó del XXI, amb totes les seves virtuts i tots els entrebancs, tant pel que representa tenir una població de 1400 M de persones, com pel sol fet de poder mantenir el poder, ja sigui per la repressió, com pel control absolut. Per tant, evidentment té reptes de futur, com tots els països del planeta, però de més calat.

Tot el seu desenvolupament industrial i tecnològic s’ha fet a la part més oriental i, per tant, molt més poblada, quedant quatre regions com Xinjiang on estan establerts majoritàriament els uigurs, el Tibet, Qinghai i Inner Mongòlia, què tenen la major part de la superfície de la Xina, encara que ocupada per cadenes muntanyoses, deserts i estepes.

Joan Bordas

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem