Conferència de Carolina Camañes

El passat desembre es van fer dues conferències a la sala d’actes de l’Arxiu Nacional de Catalunya, adients a les dates nadalenques.

Es tracta d’una mirada a la representació de la celebració del naixement cristià al llarg dels segles, pels artistes europeus. Amb el títol: “Nadal a la pintura europea”, la conferenciant, Sra. Carolina Camañes, doctora en Belles Arts, ens va ensenyar les diferents maneres de representar la sagrada família, Maria, Jesús, Josep, les bèsties de l’establia i els àngels, pastors o Reis Mags que han estat els protagonistes de nombroses escenes plenes de gràcia i de tendresa.

Des del segle X fins al XX els artistes, han pintat les imatges segons l’estil que els ha estat propi i les diferents sensibilitats i llocs on han estat creades, han marcat unes diferències xocants i ben interessants que, vistes en conjunt, informen de l’evolució dels criteris artístics i formals, mantenint però, en tot moment, el mateix sentiment a través dels segles, els estils, i les nacionalitats.

Carolina Camañes

www.aulesantcugat.com

 
Comentaris

Destaquem