Conferència del dimecres dia 18 de gener

'En aquesta conferència va donar a conèixer els diferents tipus de tombes egípcies des d’abans fins i tot que es construïssin piràmides'

Désirée Domínguez Carmona - De les piràmides a Tutankhamon: Una aproximació a l’arquitectura funerària egípcia.

Si hi ha alguna cosa que tothom reconeix com a típicament egípcia, això són les piràmides, les tombes dels faraons. I si hi ha un faraó que tots coneixen, sens dubte aquest és Tutankhamon, però Tutankhamon no va ser enterrat en una piràmide, sinó en un petit hipogeu a la Vall dels Reis… per què? Per què els egipcis van construir piràmides per als seus reis? D’on surt la idea de construir un edifici que allotgi les restes mortals regis amb forma de piràmide? I, per què van deixar de construir-les?

En aquesta conferència va donar a conèixer els diferents tipus de tombes egípcies des d’abans fins i tot que es construïssin piràmides, a l’època predinàstica, fins als hipogeus del Regne Nou, el seu origen, el seu significat i la seva evolució, sempre íntimament lligat a les peculiars creences religioses de l’antic Egipte.

Joan Bordas

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem