Conferència del dimecres dia 25 de gener

'La proposta ens ha de portar ja a un 2030 amb bastanta feina feta amb les renovables i un fort increment any rere any per aconseguir aquesta descarbonització'

La conferència donada pel Sr. Jaume Morron i el Sr. Ramon Tremosa, aquest últim no ha pogut comparèixer degut a les seves obligacions al Parlament de Catalunya, ha proposat l’immens repta d’assolir pel 2050 la descarbonització total de Catalunya amb les energies renovables, tant fotovoltaica com eòlica.

Per aconseguir-ho, la proposta ens ha de portar ja a un 2030 amb bastanta feina feta amb les renovables i un fort increment any rere any per aconseguir aquesta descarbonització. La implicació ha de ser tant de la Generalitat com del conjunt de les administracions municipals i de la ciutadania. El pla de Catalunya, la Prospectiva Energètica de Catalunya (PROENCAT) 2050, document què és presentà el 4 de febrer de 2022, obra de diversos governs.

Si tot això no ho fem perdrem, de nou una gran oportunitat de progrés econòmic, augmentarà de dependència de tercers, gran risc de desindustrialització, pèrdua de competitivitat i pèrdua de talent. Un dels països que ens marca el camí és Estònia.

Joan Bordas

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem