Conferència Jordi Bilbeny

"Porta més de trenta anys estudiant la censura d’estat aplicada a la història catalana, explicarà les lleis espanyoles de censura i control d’impremta"

Dimecres, dia 26 d’octubre a les 18 h a la sala d’actes de l’Arxiu Nacional de Catalunya.“La censura de l’estat. La manipulació de la història de Catalunya” a càrrec de Jordi Bilbeny, llicenciat en filologia catalana per la UAB, escriptor i investigador.

En aquesta conferència, l’autor, que porta més de trenta anys estudiant la censura d’estat aplicada a la història catalana, explicarà les lleis espanyoles de censura i control d’impremta que es van promulgar al llarg del segle XVI. A partir d’aquí veurem com aquestes lleis, portades a la pràctica pels censors d’estat i pels inquisidors, permetien reescriure els llibres, tenint només en compte el punt de vista de l’interès de la monarquia i de la construcció d’un estat nació espanyol, que aprofita fets rellevants de la història de Catalunya per fer-los passar per castellans.


Joan Bordas

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem