Conferència “Paisatge i patrimoni. Els paisatges culturals de la Unesco”

Valors, diversitat, reptes i oportunitats de paisatges culturals del món, han sigut alguns dels temes tractats a la conferència

En un món com l’actual, en què l’impacte de l’acció humana es manifesta a gairebé tots els racons del planeta, podem afirmar que en major o menor grau tots els paisatges estan humanitzats. És a dir, que són el resultat de les interaccions existents entre els components naturals i els humans i que expressen els valors, les formes de vida i les cultures de les societats que s’han anat succeint en al llarg de la història.
Els paisatges esdevenen una part molt significativa del patrimoni dels pobles i de la humanitat, fet que ha fonamentat el concepte de “paisatges culturals”. La Convenció del Patrimoni Mundial, l’any 1992, va ser el primer instrument legal internacional destinat a reconèixer i protegir els paisatges culturals, així com a adoptar directrius per a la seva inscripció a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. En la conferència hem tractat els valors, la diversitat i els reptes i oportunitats de paisatges culturals del món.

Jaume Busquets Fàbregas, Geògraf paisatgista, Professor  jubilat (UB). És membre del grup de recerca Didpatri

 

 
Comentaris

Destaquem