Cultura popular santcugatenca: una pista d’aterratge

La cultura popular santcugatenca és rica, diversa i s’ha convertit en una “pista d’aterratge” on els nouvinguts s’hi empelten per integrar-se a la ciutat

La cultura popular tradicional és una manera d’interpretar la vida en el sentit més ampli de la paraula. Un espai on es fa palesa la consciència identitària i diferenciadora d’uns pobles respecte d’altres.

La Coordinadora d’Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana és l’espai de trobada que va néixer amb l’objectiu d’unir totes aquelles persones que treballen per desenvolupar un model propi a la ciutat de Sant Cugat. Actualment estan elaborant el full de ruta, altrament dit Pla estratègic de cultura tradicional i popular, una visió global de país sense perdre la pròpia identitat.

La cultura popular santcugatenca és rica, diversa i s’ha convertit en una “pista d’aterratge” on els nouvinguts s’hi empelten per integrar-se a la ciutat.

La UNESCO ha fet grans esforços durant aquests darrers vint-i-cinc anys per a incloure els valors patrimonials no objectuals, com ara la cultura popular i tradicional, en les polítiques governamentals amb la finalitat d’adoptar mesures per a la seva identificació, protecció i difusió.

Rogeli Pedró

www.unescoqgat.cat.mialias.net

 
Comentaris

Destaquem