La dona en l’avantguarda del segle XX

'Cal una mirada global per no destriar els moviments socials de l’època, partint de la 1a Gran Guerra amb impuls massiu de la dona treballadora'

El cicle de conferències de l’Aula ha rebut el conferenciant Francesc Martínez, historiador de l’Art que ens ha portat un fort missatge de revisió i reconeixement del paper de la dona en l’Avantguarda de l’Art, fet que és molt necessari a la vista del silenci que ha cobert noms i talents femenins ben remarcables i que ell reivindica.

Cal una mirada global per no destriar els moviments socials de l’època, partint de la 1a Gran Guerra amb impuls massiu de la dona treballadora, fins a l’esclat d’institucions i moviments socials que li donen visibilitat. Ex. Acadèmia Julian a París, La Bauhaus: oficis, disseny, indústria i la progressió de l’entrada a la Universitat. Noms com Tamara de Lampika que disposa d’una elevada posició social que li permet trencar motlles d’art i costums i que és una gran referent.

Recents moviments socials (pacifisme, beat), amb un rol de la dona molt més potenciat i amb nous referents en diferents camps: Simone de Beauvoir, Frida Kahlo, Linda Nochlin i ara Marina Abramovich.

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC
C/ Dos de Maig, 2 bis
Telf. 93 583 66 96
www.aulasantcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem