Exposició 100 anys de Pulgarcito

La revista en la que van néixer sèries com Zipi y Zape, Don Pío, Doña Urraca, Tribulete, Mortadelo y Filemón o Anacleto va aparèixer al juny de 1921

El Museu del Còmic de Sant Cugat acull una exposició que rememora els cents anys de la revista Pulgarcito, una de les publicacions per a infants més populars dels anys vint i trenta. L'any 1946 va tornar als quioscos, absolutament renovada, amb nous autors i una nova manera d'enfocar els seus continguts. Va ser aleshores quan van publicar grans figures de la nostre historieta d'humor, com Escobar, Peñarroya, Jorge, Cifré, Nadal, Conti, Vázquez, Raf, Segura o Ibáñez, així com dibuixants realistes com Eugenio Giner, Bosch Penalva, Ángel Pardo o Ambrós. Els seus personatges retrataven de manera irònica la realitat de la postguerra i del desenvolupament econòmic, assolint també el interès de lectors adults.

 
Cartel Expo Pulgarcito

Pulgarcito


100 anys de Pulgarcito revisa tota la història de Pulgarcito, des del 1921 fins la darrera aparició de la capçalera l'any 1987. Ofereix un sentit homenatge al seus personatges més significatius (Tribulete, Carpanta, Don Pío, Zipi y Zape, dona Urraca, las germanes Gilda, Carioco, Rigoberto Picaporte o sèries com El inspector Dan, El Capitán Trueno o El sheriff King). Tanmateix, aporta un ampli espai dedicat als historietistes més importants de la revista, amb alguns dels seus originals.

Diana Villanueva

Gerent

Museu del Còmic i la il·lustració

 
Comentaris

Destaquem