Gabriel Ferrater, un gran poeta rebel

'Es va valorar poc la seva trencadora aportació a la poesia, que el conferenciant posa al mateix nivell que els Verdaguer, Maragall, Carner i Casasses'

El nostre conferenciant Sr. Joan Tres és un gran coneixedor de l’obra de Gabriel Ferrater i també de la seva vida i entorn. El presenta amb una pinzellada global i és que estem davant d’una personalitat especial, per això ell i la seva poesia van ser un xic maleïts en una societat que no acceptava de bon grat, ni la seva personalitat ni la forma de vida. En resum, es va valorar poc la seva trencadora aportació a la poesia, que el conferenciant posa al mateix nivell que els Verdaguer, Maragall, Carner i Casasses. 

Privilegiat en la seva intel·ligència que li va permetre parlar diversos idiomes, va viure a París durant la Guerra Civil, on va entrar als ambients culturals. Al tornar a Catalunya va treure la seva gran força poètica i es va integrar amb escriptors i poetes com: Barral, Gil de Biedma, Salinas, Goytisolo, etc.

Nascut a Reus però havent viscut a Sant Cugat i ser considerat el millor poeta català del segle XX, tard però merescut, la ciutat li fa homenatge amb una placa al c. Ribatallada 32, on va viure.

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC

C/ Dos de Maig, 2 bis

Telf. 93 583 66 96

www.aulasantcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem