Grup objectivament identificable

'Un català independentista, pel sol fet de ser independentista, mai serà tractat per la justícia espanyola com un altre ciutadà'

La sentència de Luxemburg fa referència a “grup objectivament identificable”. Això som els catalans dins l’estat espanyol. A aquest grup l’estat no aplica el mateix criteri que a la resta de ciutadans, sinó que pateix una discriminació sistemàtica. Som tractats com a ciutadans de segona, sobretot quan es tracta d’accions judicials encaminades a reprimir l’independentisme. Un català independentista, pel sol fet de ser independentista, mai serà tractat per la justícia espanyola com un altre ciutadà. Però també patim discriminació a altres nivells: lingüística i cultural, fiscal, social, etc. El grup objectivament identificable dels catalans no gaudim de les mateixes llibertats que la resta de ciutadans de l’estat. Això ja era evident, però la sentència del tribunal de Luxemburg ha permès donar-li forma jurídica. Ara tenim una eina més per avançar cap a la independència, perquè podem justificar-la davant la comunitat internacional com una necessitat per sobreviure com a poble. Ara més que mai, independència ja!

Francesc Salvador

santcugat@assemblea.cat

Seu social: Cristòfor Colom, 24

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem