Jornada prevenció

"El 9 d’abril passat va tenir lloc la XXVI Jornada de prevenció de lesions en el món casteller"

El 9 d’abril passat, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va organitzar, amb la col·laboració del grup de Foment per la Salut i la Ciència en els Castells, la XXVI Jornada de prevenció de lesions en el món casteller, magníficament acollits pels Castellers de Cornellà.

Aquestes van ser les primeres jornades presencials després de la pandèmia i es van centrar principalment en la canalla castellera. Alguns dels temes que s’hi van tractar en format de taula rodona o bé de taller dirigit van ser: com encaren les diferents colles la tornada a començar amb la canalla?; com ensenyar a la canalla que comença d’una manera àgil?, o com ha de ser la relació entre la colla castellera i les famílies de canalla?

A més, hi va haver tallers de gestió de les lesions molt interessants i necessaris, com el de la gestió de comunicats d’accidents, com actuar davant d’una situació de risc sanitari, com comunicar accidents en cas de crisi, la gestió del desgast i la preparació física específica per a les persones del tronc dels castells.

Igualment, es va aprofitar l’acte per presentar un vídeo explicatiu sobre la importància de la bona col·locació del casc de la canalla i com ajustar-lo perquè quedi ben fix i incrementi la seva eficàcia protectora.

Es va tancar la jornada amb una xerrada dirigida pel Xesco Espar (entrenador i preparador físic del FC Barcelona d’handbol als anys 90), en la qual va tractar el tema de liderar la colla en temps difícils.

Més de 120 persones de més de 50 colles castelleres van compartir coneixements i van interaccionar entre elles, entre les quals una bona representació dels Castellers de Sant Cugat.

Gausacs, amunt!

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem