AMICS de la Unesco parla dels Drets de les persones amb discapacitat

La conferència ha sigut impartida per donar a conèixer els tres principis bàsics dels Drets Humans de les persones amb discapacitat de Nacions Unides

La conferència va anar a càrrec de Membres de l’Assemblea dels Drets Humans Montserrat Trueta i de la Fundació Catalana Síndrome de Down, i presentada per Edgar Prat, Responsable de l’Assemblea i del Departament de promoció de persones de la Fundació Catalana Síndrome de Down.
La Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides ha estat redactada l’any 2006 pel Comitè de Nacions Unides sobre els Drets de les persones amb Discapacitat. Espanya l’ha ratificada l’any 2007, entrant en vigor el 3 de març de 2008.
Introdueix tres principis bàsics, que són els principis de no discriminació, d’accessibilitat i d’autonomia. El seu propòsit és promoure, protegir i assegurar el respecte a la Dignitat inherent de tot ésser humà. La seva principal funció és establir un marc d’acció perquè els països partícips harmonitzin les seves lleis al respecte.
Estableix un canvi de paradigma i de model social vers el tracte cap a les persones en situació de discapacitat. Del model de beneficència o mèdic-assistencial, la Convenció suposa un consens mundial per un model social basat en els drets humans, on la persona és l’eix central de la seva vida i ha de ser tractada com a ciutadà subjecte de ple dret.

 

 
 
 
 
Comentaris

Destaquem