Lectura d’'In memoriam'

'Amb els seus 352 versos, decasíl·labs, destaca des del primer moment per la seva capacitat narrativa, la facilitat de lectura i l’alegria'

In memoriam és el poema que obre l’edició del primer poemari de Gabriel Ferrater, Da nuces pueris, així com la posterior edició de tota la seva obra poètica, Les dones i els dies. Es tracta d’un dels poemes més llargs de tota la producció del poeta. Amb els seus 352 versos, decasíl·labs, destaca des del primer moment per la seva capacitat narrativa, la facilitat de lectura i l’alegria amb qual Ferrater és capaç d’explicar uns fets d’una època truculenta. No és fàcil fer-nos arribar amb la claredat i contundència que destil·len cada un dels versos.

LLUIS QUINTANA 1   Miquel Santaeulalia Casas

 

És per l’extensió i el detall de totes les vivències descrites en tot el poema, la seva qualitat i la dificultat d’aprofundir en les diferents capes de contingut que l’autor ens proposa, que hem pensat que seria millor fer-ne una lectura i una exposició en dues sessions diferents, dimarts 14 de febrer i dimarts 14 de març.

El responsable de conduir l’acte serà el professor de llengua i literatura catalanes, Lluís Quintana Trias.

Miquel Santaeulàlia

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem