Més de les treballadores de la llar

Espanya haurà d’adoptar mesures a fi d’assegurar que les treballadores domèstiques gaudeixin de condicions d’ocupació equitatives

Fa unes setmanes parlàvem de les empleades de la llar, un col·lectiu amb limitats drets laborals, i de la possibilitat que el Govern Espanyol ratifiqués el Conveni 189 de la OIT, en un apropament d’aquestes treballadores al règim general.

El passat 9 de juny el ple del Congrés dels Diputats, amb 341 vots a favor, ha donat suport a la ratificació d’aquest Conveni ampliant els drets d’aquestes treballadores, entre d’altres a la protecció per desocupació.

Des d’ara, doncs, Espanya haurà d’adoptar mesures a fi d’assegurar que les treballadores domèstiques, com els altres treballadors en general, gaudeixin de condicions d’ocupació equitatives prioritzant el contracte escrit i regulant la igualtat de tracte amb la resta de les persones contractades pel que fa a descansos i vacances. També es regularan les condicions de repatriació de les empleades domèstiques migrades a la finalització del seu contracte.

Des d’Oxfam Intermón a Sant Cugat felicitem el col·lectiu de treballadores de la llar per aquest triomf social.

 

Comitè Oxfam Intermón Sant Cugat

Visita’ns a les xarxes @oxfamintermon ó a la web del comitè www.intermonoxfam.santcugatentitats.net

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem