El nostre Univers

'Els grecs, amb Plató i Aristòtil, veien un Univers geocèntric, només amb l’observació, amb la Terra com a centre'

La conferència de la Dra. Jordi ens ha visualitzat el procés d’entendre l’Univers al llarg dels segles, des de la visió que en podien tindre els neandertals fins avui. La trajectòria d’aquest coneixement no ha estat gens fàcil, els grecs, amb Plató i Aristòtil, veien un Univers geocèntric, només amb l’observació, amb la Terra com a centre; ja en el Renaixement van consolidar-se idees noves, com que la Terra girava sobre si mateixa, que els planetes giren entorn del Sol i el Sol entorn la Terra (geo-heliocentrisme), partint del model heliocèntric de Copèrnic.

Ja en els s. XVIII-XIX es fa el comptatge d’estrelles (Frederic William&Caroline Lucretia HERSCHEL), realitzant un mapa de la Via Làctia. Aquest mateix segle XIX es fa una mida de l’Univers, amb un disc de vint mil anys llum de radi, amb el Sol al centre, veient més que estrelles, nebuloses de galàxies. Vivim al costat del Sol, una de les estrelles de la Via Làctia, que forma part del grup Local, que forma part del supercúmul Local, que forma part del supercúmul de Virgo...

Joan Bordas

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem