Els nostres safareigs

'Després que van desaparèixer els tradicionals safareigs de l’actual carrer dels Safareigs, els de la Llar són els únics que es conserven a Sant Cugat'

El dia 11 de març, rebrem la visita del grup de persones convocades pel Museu de Sant Cugat, que faran l’itinerari Sant Cugat en femení, del món tradicional a l’actualitat, un dels actes del programa del 8M com a dia internacional de les dones. Ja fa uns anys que venen a visitar els nostres 3 safareigs, perquè, després que van desaparèixer els tradicionals de l’actual carrer dels Safareigs, els de la Llar són els únics que es conserven a Sant Cugat

Aquests safareigs formaven part de la masia de Can Gatxet i, segons diuen, tant els feien servir per rentar la roba de casa, com per deixar-hi entrar les veïnes amb els seus cubells damunt del cap, com per netejar-hi les portadores a l’època de la collita el raïm. 

Fa pocs anys els vam restaurar, els vam omplir de l’aigua del pou i vam posar-hi peixos, perquè no s’hi fessin mosquits. Sembla que la vam encertar perquè els peixos hi estan tan feliços que han anat creixent i reproduint-se i no són pocs els avis i les àvies que entren al jardí per visitar-los.  

Llar d’Avis de Sant Cugat

Valldoreix, 9

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem