L’òpera de Rossini

"El conferenciant Sr. Marc Sala ha fet una admirable tasca per fer difusió de l’òpera entre el públic"

El conferenciant Sr. Marc Sala, que afegeix a la seva activitat lírica, com a tenor, una admirable tasca per fer difusió de l’òpera entre el públic, ens ha visitat dintre del cicle de conferències de l’Aula per parlar-nos de l’òpera “Il signor Bruschino” (1813), i també de la destacada figura del compositor G. Rossini.

És una òpera còmica que va composar amb 21 anys, tot començant la seva carrera tant a Venècia com altres llocs d’Itàlia. Rossini va composar des de 1810 a 1823 l’enormitat de 34 òperes còmiques i dramàtiques. El seu estil donava lloc preferent a la veu dels cantants amb una orquestració àgil en les melodies, i també un gran sentit del ritme aplicant un immens instint teatral.

Part de la seva vida musical es va centrar en diversos països i, finalment, a París, on ja no composava i sí feia “La joie de vivre”. També vam tenir un record per dues obres conegudes i ben diferents d’en Rossini, (el Barber de Sevilla i Guillem Tell), que encara avui es programen regularment en molts teatres d’òpera arreu del món.

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC

C/ Dos de Maig, 2 bis

Telf. 93 583 66 96

www.aulasantcugat.cat

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem