Parlem de l’aporofòbia

'La pobresa exigeix ser erradicada, mitjançant esforços conduents a assolir el seu acabament, i amb perseverança'

El propvinent 17 d’octubre se celebrarà el Dia Mundial per a l’Erradicació de la Pobresa. Es tracta d’una efemèride que hauria de convidar-nos a la reflexió, ja que la bretxa entre rics i pobres és cada vegada més profunda. 

Per aporofòbia entenem la por i l’aversió vers les persones pobres. No es tracta d’un fenomen nou, però sí d’un fenomen al qual temps enrere no se li donava la merescuda visibilitat.  L’aporofòbia s’exhibeix de maneres diverses: en la visió que es té dels migrants d’arreu, en l’empobriment d’extenses capes de la societat de molts països, i en les actituds d’alguns líders i ciutadans en què són clarament visibles el rebuig i l’aversió. 

Comitè Intermón Sant Cugat (logo + xarxes)   Glòria Barrachina 

 

La pobresa exigeix ser erradicada, mitjançant esforços conduents a assolir el seu acabament, i amb perseverança. No cal anar lluny per trobar situacions d’aporofòbia. Les nostres ciutats, les nostres comunitats pateixen també aquesta xacra. 

Des d’Oxfam Intermón lluitem per un futur sense pobresa. Sí, el creiem possible, del tot.  

Comitè Oxfam Intermón Sant Cugat

Visita’ns a les xarxes @oxfamintermon o a la web del comitè www.intermonoxfam.santcugatentitats.net

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem