La Pau

És hora de prendre consciència que un estat crònic de violència s’enfronta al desenvolupament de la societat

La Pau

Sentim a dir Pau i ens imaginem la pau com quelcom utòpic perquè la història ens ha ensenyat massa exemples de pobles o personatges que s’han valgut de la violència, el poder i la força per imposar els seus interessos. Les guerres han estat aliment d’aquest instint de destrucció i conquesta. La violència que s’ha originat ha anat produint conflictes culturals, polítics i socials, negant de drets i llibertats a bona part de la humanitat a vegades de manera irreversible. No obstant, el rebuig a la guerra i les seves atrocitats és cada vegada més compartit. És hora de prendre consciència que un estat crònic de violència s’enfronta al desenvolupament de la societat a tot arreu. Formem part d’una comunitat que creu fermament en la pau per la convivència, i que demanda als nostres governs una actitud ètica, moral i també ecològica, davant la contínua degradació del planeta que és casa nostra. Treballem i treballarem per un despertar de futur, de conciliació, enteniment i respecte per tots els pobles, per una humanitat més digna justa i equitativa.

La difusió dels valors de la UNESCO en la pràctica de la pau i la difusió de la cultura pretén despertar la solidaritat humana i una millor entesa entre els homes i els pobles. La pau és aquest espai de convivència i respecte tant individual com col·lectiu.

Guillermo Dagum

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem