Perquè els joves s’allunyen?

'És dramàtica la cerca de la identitat basant-se a aconseguir likes a les xarxes, el que els obliga a crear-se perfils a la carta (metavers)'

El filòsof i professor de la UAB Xavi López va reflexionar sobre la realitat de la relació entre els joves (14 a 25 anys), i la nostra generació (més de 65 anys). La seva conferència Perquè els joves s’allunyen d’allò que coneixem?, va descriure el context complicat de les interrelacions entre ambdues generacions. 

La cerca de la pròpia identitat sota la pressió de l’entorn extern (televisió, xarxes socials, influenciadors, etc.), els hi genera una gran insatisfacció, i per això utilitzen recursos tecnològics com els avatars o perfils a la carta per obtenir el reconeixement social i l’afirmació de la seva identitat, sense el necessari vincle emocional. És dramàtica la cerca de la identitat basant-se a aconseguir likes a les xarxes, el que els obliga a crear-se perfils a la carta (metavers). 

El miratge de la modernitat no ha assolit una millora de les persones, la part fosca del progrés (econòmic sobretot), ha influït en unes generacions desenganyades que no s’han trobat un món millor que el dels seus pares.

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC

C/ Dos de Maig, 2 bis

Telf. 93 583 66 96

www.aulasantcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem