Un “petit” ensurt

'Va refermar la convicció que podíem actuar com un estat independent i que necessitàvem esdevenir un estat independent'

Segons un dels homes-claveguera de l’estat espanyol, es volia donar un ensurt als catalans per frenar el nostre referèndum d’independència. No ho van aconseguir. Ben al contrari, van obtenir un efecte ben diferent d’allò que buscaven: un poble més unit que mai, una eficiència de nivell europeu de les forces de seguretat catalanes, una gestió exemplar de la crisi per part de les nostres institucions,...

En definitiva, va refermar la convicció que podíem actuar com un estat independent i que necessitàvem esdevenir un estat independent. Malgrat la brutal repressió desfermada per l’estat espanyol, el referèndum es feu la data acordada. El preu de l’ensurt fallit per aturar la nostra acció democràtica fou la pèrdua de vides humanes i més d’un centenar de ferits. Són uns fets gravíssims que l’estat espanyol calla i impedeix que s’aclareixin. El bloqueig de la investigació dels fets fa l’estat espanyol sospitós. Per què no volen que s’investigui? Massa brutícia per amagar, pot ser? Contra el silenci imposat, independència ja!

Francesc Salvador

santcugat@assemblea.cat

Seu social: Cristòfor Colom, 24

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem