Sant Cugat: la segona realitat

"El programa de tertúlies de l’Aula l’ha presentat la Sra. Maria Ferrer, Cap de Serveis Socials"

El programa de tertúlies de l’Aula l’ha presentat la Sra. Maria Ferrer, Cap de Serveis Socials, que ens ha parlat amb claredat d’una segona imatge poc coneguda de la nostra ciutat, i que no tenim a l’abast. Per dibuixar-la ens dona tres dades que parlen molt clar: 36 % de la gent arriba amb dificultats a fi de mes; 49 % no poden fer front a l’habitatge i el 14 % es en situació de pobresa extrema.

Els Serveis Socials treballen per atendre aquest grup de santcugatencs (més de 13.500 atencions). Destaquen els ajuts per aliments i el mercat de l’habitatge que expulsa molta gent cada dia. Hi ha 49 persones sense llar que viuen i dormen al carrer.

Els camps d’atenció són molts i els recursos limitats. Ens assenyala: Persones vulnerables com infants, adolescents, Gent Gran, dones maltractades, alimentació, habitatge, pobresa crònica, immigració sense recursos, salut.

Ha estat una tertúlia que ens ha confrontat amb una realitat molt llunyana de la imatge tradicional d’un Sant Cugat que va deixant moltes persones enrere.

Aula d’Extensió Universitària per a la GGSC

C/ Dos de Maig, 2 bis

Telf. 93 583 66 96

www.aulasantcugat.cat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem