Jo vinc d’un silenci...

'Ja és hora de dir prou! El poble ha expressat una i una altra vegada de manera democràtica allò que vol; i la voluntat popular és sobirana'

Tots nosaltres venim d’un silenci antic i molt llarg. Massa llarg. Un silenci imposat per la repressió, el genocidi cultural i lingüístic, l’espoli fiscal, la injustícia social, la negació de llibertats, el tracte colonial i humiliant... És un silenci que no és resignat, sinó imposat pel colonialisme espanyol. Un silenci del qual és culpable l’estat espanyol. Però és també un silenci que romprà la gent; que no creu, ni ha cregut mai, en paraules solemnes ni en grans capitans. Ja és hora de dir prou! El poble ha expressat una i una altra vegada de manera democràtica allò que vol; i la voluntat popular és sobirana.

Escrit No 449 Tot 1804 foto

Qui no l’obeeixi acabarà sobrepassat per la gran onada, que tard o hora (i més d’hora que tard) arribarà. Com l’aigua al foc, que sembla no reaccionar, però de cop i volta comença a bullir. Poden intentar refredar el moviment per la llibertat, poden intentar imposar censures absurdes (fins i tot dins el món acadèmic!), però quan comença a bullir no hi ha aturador. Contra el silenci imposat, independència ja!

Francesc Salvador

santcugat@assemblea.cat

Seu social: Cristòfor Colom, 24

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem