“Xarxes urbanes de calor i fred”

L’aparició del terme smart city indica la manera d’enfocar aquestes qüestions a escala global

Crònica resumida de la conferència:

Cal millorar l’eficiència de la producció elèctrica per donar servei adequat a les elevades necessitats que la nostra societat exigeix, tant en l’àmbit familiar, com comercial o industrial.

L’aparició del terme smart city (encara que el ponent Sr. Serrano prefereix parlar de smart citizens) indica la manera d’enfocar aquestes qüestions a escala global. I, com a exemple, posa la creació de les xarxes urbanes de calor i fred. Aquesta solució de distribuir calor a través d’una xarxa d’aigua calenta, tan antiga com els romans, que ja la van implantar fa 23 segles per alimentar els caldaris de Pompeia, representa una manera més eficient de produir calor i fred, ja que substitueix milers de calderes per una gran central de producció.

A tot el món s’estan imposant aquestes xarxes ja fa temps i ara es comencen a implantar al nostre país. Concretament a Barcelona ja hi ha en funcionament una xarxa, la més important de l‘Estat. Amb una inversió de 70 M€, s’ha desenvolupat aquests darrers 10 anys al districte de Poble Nou i abasta una bona part de la zona 22@, alimentada per una central situada al Fòrum, per tal d’aprofitar la calor generada per la incineradora veïna.  

Sr. David Serrano

www.aulesantcugat.com

 
Comentaris

Destaquem