10 recomanacions per a una habitació infantil d'estil Montessori

La pedagoga Maria Montessori predicava un entorn favorable al nen perquè aquest es pugui desenvolupar autònomament.

Seguint la línia i els criteris de Maria Montessori, la casa i l'escola són els dos llocs idonis per fomentar l'autonomia del nen i així afavorir el seu desenvolupament, per això us proposem 10 passos indispensables per crear una habitació i una llar per als petits de casa.

La simplicitat

L'habitació serà l'espai del nen, serà on ell se sentirà a gust i on podrem transmetre-li l'ambient que desitgem: un ambient tranquil que propiciï un desenvolupament serè. Per aquest motiu, us proposem que l'espai sigui simple, sense un excés de joguines ni mobles voluminosos.

Calidesa

Els colors i els materials càlids aporten escalfor i familiaritat a l'entorn. Podeu pintar les parets en tons que us relaxin i, si podeu, opteu per terres de fusta o algun complement d'aquest material.

El futon

Sí, us proposem que feu servir un futon en comptes del bressol. Aquest matalàs a terra us estalviarà ensurts a mitjanit per caigudes i permetrà al petit anar a dormir sol i llevar-se sense ajuda. Per fer més acollidor l'espai de dormir, podeu col·locar una moqueta entorn del futon.

A l'alçada del nen

Si voleu que el petit tingui autonomia, és important que pugui fer i desfer sol, per això us aconsellem que les joguines i altres estris que pugui necessitar estiguin al seu abast.

El canviador

Partint de la idea de tenir pocs mobles a l'habitació, us recomanem utilitzar, per exemple, una calaixera com a canviador. Podeu col·locar un matalasset al damunt i fer servir els calaixos per guardar els bolquers, cremes, roba...

El mirall

El nadó ha de prendre consciència d'ell mateix i ha de poder estudiar-se, per aquest motiu és indispensable poder tenir un mirall a l'habitació que estigui a la seva alçada. Cal que us assegureu, però, que ha estat ben penjat, tot i que al mercat podeu trobar miralls per a nens que no es trenquen.

Els llibres

Perquè el petit tingui a mà els llibres i puguem fomentar-li la lectura, una bona idea és col·locar-los en un cistell de vímet quadrat de manera que la portada del llibre de davant quedi visible, així cridarà l'atenció del nen

El tamboret

Calçar-se i descalçar-se pot ser un hàbit que dia rere dia el nen faci quan entra i surt de casa, per això us aconsellem tenir un tamboret petit perquè hi pugui seure i descalçar-se.

El penjador

Arribar a casa vol dir treure's les sabates i la jaqueta, i si facilitem el fet de penjar la jaqueta, el nen assimilarà el costum. Així docs, us recomanem tenir un penjador que estigui al seu abast.

L'alçador

A més de treure's les sabates i la jaqueta, el nen s'ha de rentar les mans quan arriba a casa. Una opció perquè ho faci sol és que tingueu bidet, però si no és així, us aconsellem tenir un alçador a la pica de mans perquè es pugui rentar sol.

 
Comentaris

Destaquem